Connect with us

Internasjonalt

Nå skal de streike igjen – og det neste uke!

Publisert

| Dato:

Pilotene i flyselskapet Air France trår til med nok en streik. Etter at fagforeningene SNLP, SPAF og ALTER hadde møte med ledelsen i selskapet fredag ble det klart at medlemmene går ut i streik på nytt.

I følge Air France hadde pilotforeningene nye krav på høyere lønninger samt en avklaring på hva som er framtidens flyflåte og hvilke investeringer som skal gjøres.

Ledelsen i selskapet ønsket ikke å etterkomme kravene fra pilotene denne gangen heller. Dermed er det duket for streik fra 24. juni til 27. juni.

Forrige streik i selskapet med en gå-sakte-aksjon ble avsluttet 14. juni.

Venter på ny ledelse

Air France ledelsen ønsker ikke å imøtekomme pilotenes krav før den nye direktøren for selskapet, Jean-Marc Janaillac er på plass ut på sensommeren i år. Før det blir ingen krav vurdert av ledelsen heter det i en pressemelding.

Dermed blir det passasjerene som igjen må lide for at de ansatte og ledelsen ikke blir enige.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest