Connect with us

Internasjonalt

Kabinansatt møtte sørpefull på jobb – ble arrestert

Publisert

| Dato:

En kabinansatt i flyselskapet Thomson Airways ble arrestert på flyplassen i Glasgow mandag kveld. Kvinnen i 50 årene møtte på jobb sørpefull og kunne nærmest ikke gjøre rede for seg i kabinen.

Britiske medier valgte tirsdag og gå ut med navnet på kvinnen som har blitt suspendert fra sin stilling i følge flyselskapet.

Kvinnen skal ha hatt stilling som kabinsjef men også ha hatt flere verv i selskapet.

Politiet ble kontaktet av kolleger som hadde oppfordret kvinnen til å reise hjem, men da hun ikke ville dette var politiet siste utvei. Etter å ha blåst svært høy promille på politiets testapparat, ble kvinnen tatt med i arresten.

Flyet ble rundt to timer forsinket da nytt mannskap måtte på plass melder Daily Record i Storbritannia.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest