Connect with us

Danmark

140 millioner kroner forbedring i SAS-resultatet

Publisert

| Dato:

Resultatet for SAS i tredje kvartal var drøye 140 millioner svenske kroner bedre enn samme kvartal i fjor.

I dag la selskapet frem resultatet som viser at pilene nå peker riktig vei for flyselskapet. Det er flere reisende med SAS som sikrer at resultatet blir så mye bedre i år enn i fjor.

Til tross for streiken selskapet opplevde i Sverige i juni er utfallet av tredje kvartal et resultat på 1.036 millioner svenske kroner.  Analytikere hadde regnet seg frem til et resultat på 1-051 millioner svenske kroner.

RPK, passasjertrafikken, gikk i august opp med 12 prosent, mens ASK, kapasiteten, lå på en oppgang rundt 11 prosent.

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest