Connect with us

Flyhistorikk

15 år siden Snowflake ble etablert

Publisert

| Dato:

Denne uken er det 15 år siden SAS skulle erobre lavprismarkedet med sitt datterselskap Snowflake. I Oktober 2002 ble det vedtatt at SAS skulle opprette et selskap som var rettet mot lavprismarkedet, og som skulle starte sine operasjoner fra mars 2003 når sommerprogrammet trådte i kraft.

Selskapet skulle få en av de korteste levetiden som er sett fra et europeisk flyselskap i lavkostklassen. Med oppstart 19. mars 2003 ble det siste avgang allerede 31. oktober 2004.

Inspirasjonen til å drive et selskap som Snowflake var Ryanairs pågående suksess og det samme med en rekke selskap i Tyskland som Germanwings, som tok markedsandeler. Fire Boeing 737-800 fikk fargene til Snowflake, mens det i løpet av den operative tiden også ble tilført to MD-80 fly i flåten.

Saken fortsetter under videovinduet;

(Se video av Snowflake i videovinduet over)

Snowflake ble kun operert i Sverige og i Danmark da SAS mente at det norske markedet ville bli for vanskelig. Dessuten hadde selskapet lansert SAS Braathens som et egen selskapsnavn i Norge. I august 2002 ble også Norwegian lansert som lavprisselskap, men SAS så ikke selskapet som noen konkurrent og var overbevist om at det ikke hadde livets rett, men ville få en skjebne som Color Air.

SAS ville allikevel ikke utelukke Oslo som base for det nye selskapet, men det ble raskt klart at det ikke kom til å skje.

I mai 2004 var belegget på Snowflake så lavt at det ble gjort store kutt for kommende vintersesong. Sommersesongen ble en katastrofe for selskapet, nær 80 prosent av kapasiteten sto ledig i flyene og SAS hadde ingen andre alternativer enn å legge ned selskapet før vintersesongen tok til.

Pressemeldingen fra SAS, 2002.

 

Flyhistorikk

United feirer siste 747-flyvning med egen historikkvideo

Publisert

| Dato:

United

Det amerikanske flyselskapet skal om kort tid gjennomføre sin aller siste flytur med en Boeing 747. Nå hyller selskapet flytypen og historikken i selskapet ved å publisere en nyprodusert video.

Videoen tar for seg litt av historien bak Boeing 747, og historikken med flytypen i United og Continental Airlines.

Queen of the sky – Jumboen – Super Airbusen – kjært barn har hatt mange navn, etter 47 år i tjeneste hos selskapet går det mot slutten, unn deg å se denne videoen og nyt hvert sekund.

LES OGSÅ: SISTE TUR MED 747 BLIR EN RETROTUR TIL 1970-TALLET

Les mer

Mest lest