Connect with us

Internasjonalt

16 personer skadd i turbulens

Publisert

| Dato:

Minst 16 personer ombord på rute UA-880 mellom Houston i Texas og London Heathrow, ble skadet da det det oppsto kraftig turbulens over Atlanterhavet. Hendelsen fant sted onsdag denne uken.

Av de 207 passasjerene og mannskapet på 13 var det 14 passasjerer og to fra mannskapet som fikk skader på seg. Det skal dreie seg om sårskader og en av de ansatte skal ha fått knekt et ribbein.

Passasjerene og mannskapet som ble skadet ble kjørt til sykehus like etter at pilotene hadde valgt å mellomlande på flyplassen Shannon i Irland.

Flyet av typen Boeing 767-300 (N657UA) ble tatt ut av trafikk etter hendelsen og et nytt fly ble sendt fra London for å hente samtlige og fly de til Heathrow. I følge AVherald er fortsatt en av de kabinansatte innlagt på sykehus med skader.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest