Connect with us

Norge

24 Avinor-parkeringsplasser blir helautomatisk

Publisert

| Dato:

Det blir også gratis parkering på de minste flyplassene. Dette melder Avinor i en pressemelding. Et nytt og moderne parkeringssystem installeres nå gradvis på 24 av Avinors totalt 45 lufthavner.

Det nye systemet registrerer registreringsnummeret på bilen når man kjører inn på parkeringen, dermed slipper man å trekke lapp, og unngår dermed bøter da, tiden også registreres.

Kunden kan velge mellom å betale i en automat, direkte med appen Mobilparkering/Autopay eller motta en faktura. Det vil også være mulig å registrere betalingskort på Avinor.no for at betaling skal gå ekstra smidig.

På de minste flyplassene er det få som benytter seg av muligheten til å parkere der, derfor innfører ikke Avinor systemet der, men fjerner heller kostnaden for å parkere på disse flyplassene. Dette gjelder Svalbard, Berlevåg, Båtsfjord, Hasvik, Honningsvåg, Mehamn, Røst, Sørkjosen, Vardø og Værøy.

Flyplassene som vil få automatisk registrering av parkering er:

– Alta
– Andøya
– Bardufoss
– Brønnøysund
– Bergen
– Florø
– Hammerfest
– Kirkenes
– Kristiansand
– Lakselv
– Molde
– Førde
– Leknes
– Mo i Rana
– Mosjøen
– Namsos
– Røros
– Rørvik
– Sandane
– Sandnessjøen
– Sogndal
– Stokmarknes
– Svolvær
– Vadsø
– Ørsta-Volda

Systemet innføres fortløpende, og Bergen og Haugesund lufhavn har allerede begynt å bruke det, mens resten av de 24 lufthavnene vil få systemet innført i løpet av høsten. Avinor har som mål å innføre automatisk parkering på samtlige lufthavner i årene som kommer.

Advertisement

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest