Connect with us

Internasjonalt

28. oktober lander siste fly fra Air Berlin – Da er selskapet historie

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Datoen for den aller siste flyvningen med Air Berlin er satt til 28. oktober i år. Da lander det siste flyet i fargene til det tyske flyselskapet, deretter er det historie.

Allerede denne uken har selskapets langdistanseflyvninger opphørt, nå trappes også resten av trafikken ned frem mot 28. oktober. Selskapet vil kun ha noen få flyvninger den siste dagen før siste kapittel kan signeres av.

Datterselskapene Niki og LGW vil fortsatt operere sine flyvninger ettesrom disse selskapene ikke er endel av selve konkursen. Lufthansa har lagt inn bud for å kjøpe begge disse flyselskapene.

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest