Connect with us

Internasjonalt

300 passasjerer ble to dager forsinket med British Airways

Publisert

| Dato:

Rundt 300 passasjerer har fått to ufrivillige døgn på flyplassen i Larnaca på Kypros etter at flyet de skulle reise med fikk tekniske problemer søndag.

Rute BA0663 fra British Airways, Boeing 767-300, skulle tatt av fra Kypros søndag kveld ved 19.30 tiden, første i dag tirsdag ved 18.00-tiden får endelig passasjeren reise hjem.

Trøbbel for passasjerene

Trøbbel for passasjerene

Flyet som skulle landet på London Heathrow søndag fikk i følge selskapet tekniske problemer like før avgang. Flyplassen på Kypros har ikke hatt teknisk ekspertise for å hjelpe selskapet med å få orden på flyet igjen, da måtte British Airways skaffe teknikere som kunne reise til Kypros.

Men selskapet har ikke hatt noe ekstra fly å hente de 300 passasjerene tilbake til London med. Stort press på selskapets fly som er i full sommertrafikk og enkelte andre tekniske problemer med fly på andre destinasjoner strandsatte passasjerene på Kypros.

Det var til tider amper stemning blant passasjerene da dårlig mobildekning inne i terminalen på Kypros gjorde sitt til at presset på den eneste telefonkiosken innendørs ble massivt.

I følge den britiske avisen The Sun har passasjerene fått beskjed at flyet vil gå tirsdag kveld men at det kan bli ytterligere forsinkelser. British Airways skriver i en tekstmelding til de reisende onsdag at et nytt fly er på vei ned for å hente dem tilbake til London.

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest