Connect with us

Norge

4,8 millioner passasjerer i september – fortsatt økning i passasjertallene

Publisert

| Dato:

Veksten for norsk luftfart fortsetter, og sammenlignet med 2016 økte flytrafikken over Avinors 45 lufthavner med 2,6% i september i år. Til sammen reiste over 4,8 millioner gjennom flyplassene, kommer det frem av Avinors rapport for trafikktallene i september.

De to største flyplassene, Oslo og Bergen fortsetter med god vekst, og har henholdsvis 4,6% og 4,4% økning sammenliknet med samme måned i fjor. Frakttallene ved Oslo Lufthavn har også vært svært gode, da det har vært en økning på 44% i august sammenlignet med august i fjor, og er totalt på 15000 tonn. Fraktdirektør i Avinor, Martin Langaas er svært fornøyd med arbeidet for å få fraktet gods til og fra Oslo Lufthavn, da det har vært hyppige lanseringer av fraktruter og selskaper det siste året.

Det er ikke bare de store flyplassene som skiller seg ut med vekst. Økningen i Svolvær var på 32,9%, 26,2% for Leknes, 24,6% for Hammerfest og 20,5% for Røros. Selv om det har vært noe nedgang i Trondheim (-0,7%) og Stavanger (-1,1%), har altså totalt 4810 992 reist over Avinors lufthavner forrige måned.

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest