Connect with us

Internasjonalt

500.000 passasjerer fra Storbritannia

Publisert

| Dato:

Norwegian har nådd en halv million passasjerer for sine operasjoner ut fra Gatwick-flyplass ved London.

Selskapet startet opp å fly fra London ut i Europa og til USA i juli 2014. I dag flyr selskapet med syv ruter til USA og passasjertallene stiger stadig vekk.

Selskapet feiret passasjer nummer 500.000 på Gatwick denne uken og den heldige reisende ble Sam Holden som fikk overlevert et gavekort på to billetter til premium-klasse på hvilken som helst av selskapets langdistanseflyvninger.

Ledelsen ved Gatwick er strålende fornøyde med Norwegians satsing på flyplassen og tror veien framover også blir en god vei for flyselskapet.

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest