Turkish Airlines piloter har sagt seg villig til å slutte i jobben i flyselskapet og gå tilbake til det tyrkiske luftforsvar. Av selskapets 800 piloter er det 500 som har direkte bakgrunn fra flyvning i forsvaret, samtlige sier ja til å gå tilbake til jobben for å forsvare landet.

Det er i kjølevannet av kuppforsøket i sommer at det tyrkiske forsvaret nå trenger flere piloter. Minst 300 piloter som hadde arbeide som pilot i forsvaret har blitt arrestert og har mistet jobben som følge av støtte til kuppmakerne.

I følge den lokale TV-stasjonen TRT er det nå oversendt en liste til myndighetene med samtlige navn på piloter som ønsker å gå tilbake for å tjene landet.

Lokale luftfartsmedier som AirportHaber tviler allikevel på at når alt kommer til alt at pilotene vil forlate en godt lønnet sivil karrière til fordel for en dårlig betalt jobb innen forsvaret. Nettstedet skriver at selv om pilotene er patrioter nå og sier seg villig til å returnere til forsvaret, vil de fleste bakke ut når det kommer til å faktisk gjøre det.