Vokalist i Iron Maiden, Bruce Dickinson har vært på langtur med en Boeing 737-400 som i august ble levert til flyselskapet Air Djibouti.

Dickinson, som er medeier og styreleder i selskapet Cardiff Aviation fløy selv flyet fra Storbritannia til Djibouti på den afrikanske østkysten, for overlevering til flyets nye operatør, Air Djibouti.

Bruce Dickinson, Foto: Cardiff Aviation

Bruce Dickinson, Foto: Cardiff Aviation

Selskapet har ligget brakk etter en konkurs for mage år siden, men flyselskapet som holder til i landet har nå gjenoppstått og skal tilføre flåten en rekke fly i løpet av 2017.

Dickinsons selskap Cardiff Aviation har stått for det tekniske vedlikeholdet av den første Boeing 737-400, som ble bygget i 1990 for Hapag-lloyd og som senere har blitt operert av blant annet Small Planet Airlines, Blue Panorama og Air Afriqiyah.

Dickinson ønsket selv å levere flyet over til den nye eieren etter vedlikeholdet i Storbritannia. Han og en kollega fløy maskinen via Matlta for å fylle drivstoff og videre ned til det afrikanske landet.

Flyet er det første som overleveres til president  Ismaïl Omar Guelleh i republikken Djibouti, som øverste leder for det nasjonale flyselskapet. Ved siden av Boeing 737-400 planlegger også selskapet å tilføre flåten to BAe 146-300.

Senere i år kommer det trolig også en Boeing 767 til selskapet.