Connect with us

AOC

Afrikansk flyselskap satt på bakken

Publisert

| Dato:

Det afrikanske flyselskapet Arik Air fikk tirsdag flyforbud av myndighetene i Nigeria.

Selskapet måtte sette samtlige fly på bakken og tusenvis av passasjerer har blitt strandet på destinasjoner hvor Arik flyr.

I følge den lokale nettavisen AllAfrica skal det være problemer med selskapets forsikringspapirer. I følge avisen skal flyselskapet ha hatt problemer med å betale forsikringen som dermed har utløpt.

Dette er det tredje flyselskapet som blir satt på bakken i Nigeria denne måneden. Flyselskapene Aero og First Nation har også måtte innstille alle sine flyvninger på grunn av økonomiske problemer.

Arik Air hevder at de vil starte opp sine operasjoner igjen i morgen og at samtlige papirer vil være i orden når det gjelder forsikring.

 

Foto: Arik Air

Advertisement

AOC

Flyselskap ble frastjålet Boeing 737 under vedlikehold

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Camair-Co, som er det nasjonale selskapet i Kamerun fikk forrige uke stjålet en Boeing 737 som selskapet hadde på vedlikehold i Johannesburg i Sør Afrika. Det var nyhetene som spredte seg raskt, og forklaringen fra flyselskapet på at selskapet hadde mistet et fly.

Nå er årsaken framme i lyset og for flyselskapet ble det en overraskelse å finne ut at flyet var hentet av eierselskapet, i mangel av betaling av leie for den aktuelle Boeing 737.

Avisen Business Cameroon skriver i dag at leasingselskapet fikk tips om at flyet var fløyet til et annet land for vedlikehold, dermed ble det sendt en gruppe med piloter og teknikere som i løpet av natten hentet ut flyet fra vedlikeholdsselskapets hangar. 

Selskapets Boeing 767 i Paris - Foto: Hans Olav Nyborg/hangar.no

Selskapets Boeing 767 i Paris – Foto: Hans Olav Nyborg/hangar.no

Camair-co ble etablert i Kamerun i 2011 og har siden de første ukene hatt økonomiske utfordringer, i løpet av fem år har selskapet skiftet direktør fem ganger. I dag er gjelden for selskapet oppe i millioner av kroner for ubetalt leie av fly, flyplassavgifter og skatter til staten.

Selskapet står nå igjen med en Boeing 737 av to totalt i flåten, og en Boeing 767. Boeing 737 flyene er leid gjennom leasingselskapet ACG Aviation og begge flyene er av typen Boeing 737-3BD, produsert i henholdsvis 2005 og 2006. 

Selskapet har også en Boeing 767 som ble produsert i 2001 for Cameroon Airlines. Selskapet som gikk konkurs i 2008 og var bakgrunnen for oppstarten av Camair-Co.

Les mer

Mest lest