Et Dash-8 Q400 fly (YL-BAI) fra selskapet air Baltic fikk problemer med nesehjulet på flyet etter avgang fra Riga flyplass lørdag.

Mannskapet meldte fra at de hadde indikasjon i cockpiten om at nesehjulet ikke hadde låst seg inne i flyet og at lukene til hjulbrønnen fortsatt sto åpne.

YL-BAI under landing på Oslo Lufthavn (Foto: Hans Olav Nyborg)

YL-BAI under landing på Oslo Lufthavn (Foto: Hans Olav Nyborg)

Etter en runde rundt flyplassen i Riga på en og en halv time, gikk pilotene inn for en lavtflyging forbi flytårnet som bekreftet at nesehjulet kun var halvveis inne i hjulbrønnen og at lukene fortsatt sto oppe. Flyet skulle etter planen fly til Zurich med 63 passasjerer og et mannskap på 4 ombord.

Runst to timer etter avgang gikk flyet inn for landing med alle forberedelser på at nesehjulet ikke var ute som det skulle. Pilotene valgte å holde flyets neseparti i luften så lenge det var mulig før flyet traff rullebanen med det ødelagte nesehjulet.

Ingen passasjerer eller noen fra mannskapet kom til skade under nødlandingen. Flyplassens ene rullebane ble stengt i rundt fire timer etter landingene melder Aviation Herald.