Connect with us

Norge

Air Berlin 6470: Erklærte nødsituasjon i Tyskland i dag

Publisert

| Dato:

En maskin fra selskapet Air Berlin på vei til Berlin / TXL fra Saarbrucken / SCN tett ved grensene til Frankrike og Luxembourg med planlagt ankomst i Berlin kl.: 08:00 lokal tid.

Flyet landet i stedet på Nürnberg lufthavn, Albrecht Dürer (NUE), ca. kl.: 07:30. Detaljene om hvorfor flyet måtte gå til en alternativ lufthavn er enda ikke gjort kjent i detalj, men flyet “squawket” koden 7700 som betyr at en nødsituasjon har oppstått.

Cockpitbesetningen velger koden (squawk på en transponder-enhet, og som deretter automatisk varsler lufttrafikktjenesten om at en nødsituasjon har oppstått.

Tyske media rapporterte senere om at årsaken skulle ha vært av teknisk art.

Kilde/kartutsnitt: Express
Tekst: H. Olsen

Landbruksflyger Storbritannia/Sudan 1973-1977. Agricultural Pilot UK/Sudan 1973 - 1977. Pensjonert flyger fra Widerøe's Flyveselskap AS 1977 til 1995. Retired ATP from Wideroe's of Norway 1977 - 1995.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest