Connect with us

Internasjonalt

Air Berlin-forhandlinger med easyJet på bristepunktet

Publisert

| Dato:

Forhandlingene mellom Air Berlin og easyJet går ikke helt etter planen i følge den tyske avisen BZ og nyhetsbyrået Reuters.

I følge kildene skal forhandlingene være på bristepunktet og uenigheten står rundt kjøp av 30 fly fra flåten til Air Berlin, samt landings- og avgangsslots fra Berlin Tegel og Düsseldorf.

easyJet har redusert sitt opprinnelige bud som var på 50 millioner euro, dette skal skyldes uenighet om hvilke verdier Air Berlin egentlig sitter med. Lufthansa er den andre parten Air Berlin forhandler med om fly i flåten og datterselskap.

Partene skal forsøke å komme til enighet denne uka, hvis ikke så kollapser trolig forhandlingene med easyJet.

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest