Connect with us

Internasjonalt

Air Berlin forsvarer innføring av businessklasse

Publisert

| Dato:

Det tyske flyselskapet Air Berlin har møtt kritikk i hjemlandet Tyskland for at selskapet strekker seg mer og mer over mot Lufthansa som selskap, og bort fra å være det rimelige alternativet.

Selskapet selv svarer at det er en endring i selskapets struktur, men til det bedre.

På alle selskapets europeiske ruter vil det fra 1. september bli innført en egen businessklasse i selskapets kort- og mellomdistansefly av typen Boeing 737 og Airbus A320.

Med 32″ sete vidde og ledig midtsete på en trerader vil passasjerer som reiser med businessklasse få prioritert ombordstigning, egne venteområder på flyplassene selskapet flyr til og fra, samt to innsjekket bagasje opptil 32 kilo og to stykk håndbagasje på tilsammen 8 kilo.

Kritikken fnyser selskapet av og sier det er i tiden at Air Berlin endrer seg og konseptet.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest