Connect with us

Internasjonalt

Air Berlin-piloter som utførte stunt er suspendert

Publisert

| Dato:

Foto: Youtube

De to pilotene som fløy et Airbus A330-fly på den siste langdistanseflyvningen for det tyske flyselskapet er nå suspendert fra sine stillinger.

Pilotene valgte å avbryte landingen på flyplassen i Dusseldorf da de ankom med 200 passasjerer ombord fra Miami. Tyske luftfartsmyndigheter har reagert på at pilotene valgte å ta en go-around uten at det var behov for dette i henhold til undersøkelsene som nå er foretatt.

Air Berlin sier til tyske TV-kanaler at de to pilotene er suspendert for å ha satt passasjerenes sikkerhet i fare ved å utføre et stunt som var helt unødvendig. Selskapet sier at de alltid tar sikkerhetn på alvor og at piloter skal utføre jobben sin kun med tanke på riktige prosedyrer og sikkerhet, ikke for å vise seg frem for andre på denne måten.

Stuntet var ikke avtalt med selskapet, ei heller med flyplassen som klagde dette inn for tyske luftfartsmyndigheter. I følge en talsmann for flyplassen i Dusseldorf var det møtte frem flere hundre skuelystne som ville få med seg den siste landingen. Men det var ikke avtalt at pilotene skulle ta av like før landing og ta en go-around.

Air Berlin sier at selskapet har strenge regler for dette og alle piloter er klar over at denne typen flyvning med passasjerer ombord ikke tillates.

Pilotene sier til den tyske TV-kanalen ZDF at de kun ville gi den siste landingen er verdig og minnerik avslutting som en finale på eventyret med langdistanseflyvninger under Air Berlin-logoen.

Tyske myndigheter sier de skal se nærmere på stuntet også i forhold til de mange videoene av hendelsen som ble publisert på nettet. -Dette gir en lang rekke spørsmål som må vi må få svar på sier en talsmann for luftfartsverket i Tyskland til ZDF.

Saken har blitt gitt stor oppmerksomhet i tyske og internasjonale medier.

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest