Det tyske flyselskapet Air Berlin er i dype økonomiske problemer og denne uken har selskapet gjennomført salget av det siste flyet i flåten som var eid i egen stall.

Dermed er Air Berlin ett av svært få flyselskap som ikke eier ett eneste av sine fly i flåten, men leaser samtlige fly. På motsatt side i Tyskland står Lufthansa med en eierandel på 80 prosent av flyene i sin flåte.

For Air Berlin har dette handlet om økonomi, og å skaffe nok kapital til å overleve skriver den tyske avisen Tegesspiegel.

Som avisen skriver er det ikke uvanlig for et flyselskap å leie inn endel av flyene som flyr i flåten, men at samtlige er på leasing er svært uvanlig. Flyselskapet ser heller ikke så lyst på Storbritannias EU-utmelding da selskapet som eier Air Berlin er et PLC selskap registrert i Storbritannia, men flyselskapet må forholde seg til Tyskland og EU når det gjelder ruter og slots.

Air Berlin har med det 148 fly som samtlige er under leasing. Nå kutter også selskapet ut større fly til fordel for kun kort- og mellomdistanse fly av typen Airbus. Samtlige Boeing-fly skal ut av flåten. Dermed skal de siste fem Boeing 737-800 utfases innen utgangen av 2016.

Flyselskapet har nettopp gitt ut en rapport som viser at det i juni hadde en nedgang i antall passasjerer på tre prosent.