Et Airbus A330-fly fra selskapet Air China fløy i feil retning etter avgang fra flyplassen i Chengdu søndag.

Rute CA4401 skulle fly til Lhasa i Tibet da det etter 10 minutter ble purret fra flygeleder til pilotene om hvorfor flyet ikke hadde fulgt den gitte kursen det hadde fått.

Pilotene valgte da å dreie flyet i den riktige retningen. 

Flyselskapet, som er Kinas største, bekrefter overfor avisen The Paper at pilotene ikke fulgte den anviste ruten. Selskapet sier de behandler saken som «ekstremt usikker og farlig avgang» og har sendt ut melding til samtlige piloter og kabinansatte om at de må følge bedre med og utføre sin jobb på rett måte.

Selskapet har også bedt samtlige piloter i selskapet følge bedre med i beskjed gitt av flygeleder under hele flyturen.

-Det å fly feil vei er ekstremt farlig og usikkert og kan resultere i at et fly kolliderer med andre fly eller med fjelltopper, sier en talsmann for Air China til The Paper. 

Airbus A330-flyet ble observert over sentrum av Chengdu, hvor det ikke skulle befinne seg i det hele tatt.  Flyet fikk klarering til å ta av fra rullebanen og svinge mot venstre, men pilotene valgte å svinge skarpt mot høyre før de ble gjort oppmerksomme på at de var på feil vei. 

Anonyme kilder som er referert til i lokale medier hevder pilotene hadde lagt inn feil data i flyets systemer og at dette ikke ble oppdaget før de ble kontaktet av tårnet i Chengdu.

Slik fløy pilotene feil vei - skjermdump: Flightradar24.com

Slik fløy pilotene feil vei – skjermdump: Flightradar24.com