Kabinansatte i Air France raser mot nye regler som påbyr alle kvinnelige ansatte som skal fly på selskapets nye rute mellom Paris Og Teheran å dekke til håret.

Kabinforeningen har på vegne av sine medlemmer gitt klar beskjed om at de anser de nye reglene som en trussel mot de ansattes ære og stolthet i jobben.

Det er åtte år siden Air France sist fløy til Iran og forholdet mellom Iran og vestlige land har ikke vært det beste. Nå starter selskapet opp igjen sin rute til Iran.

Reglene er noe liberale i at det er først når de ansatte forlater flyet og skal inn i flyplassterminalen i Teheran at de må dekke til hodet og håret.  Lovverket har vært slik i Iran siden 1979. De ansatte sier at de krever nå at Air France gjør alle flyvninger på denne ruten frivillig for kvinnelige kabinansatte, og at dersom noen ikke ønsker å fly på et av selskapets fly til Iran blir dette respektert av ledelsen.

Ledelsen i flyselskapet sier at samtlige flyselskap som flyr inn og ut av Iran respekterer disse lovene og reglene og derfor bør det heller ikke være et problem for Air France og selskapets ansatte melder TF1.