Det franske flyselskapet Air France må virkelig se på Norwegian som en lavpriskonkurrent, for nå ønsker selskapet å møte konkurransen med ett nytt lavprisselskap.

Det er lavpriser på langdistanseflyvninger som er motivet for Air France-KLM. Selskapets direktør Jean-Marc Janaillac sier i et intervju med Business Times at Air France er langt på vei for å lansere et langdistansealternativ fra Frankrike, som en direkte respons på oppstarten til Norwegian fra Paris til USA. Samtidig har også selskapet merket konkurranse fra French Blue som også flyr samme type flyvninger som Norwegian.

Air France har ikke bestemt seg for hvilken modell de vil lansere, men Janaillac sier til magasinet at de har flere alternativer som de nå jobber med for å ta en avgjørelse.

Det er ventet at det franske flyselskapet vil lansere planene for offentligheten innen jul og at en oppstart blir i løpet av 2017.

Selskapet ønsker ikke avsløre hvilke ruter de skal satse på, men USA er absolutt en mulighet. Norwegian flyr i dag til New York, Fort Lauderdale og Los Angeles med priser fra 179 euro. Dette skal Air France nye lavprisaktør matche i følge intervjuet.

Det nye selskapet vil operere Airbus A330 og flyflåten vil starte med rundt 10 ruter. Etter planene skal syv Airbus A330 brukes til det nye selskapet.