Connect with us

Flyindustri

Air India mottar i dag sin siste Boeing 787 Dreamliner

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

Air India mottar i dag den aller siste Boeing 787 Dreamlinere som selskapet har hatt i bestilling. Dermed har Boeing overlevert 26 Dreamlinere som alle ble til en ordre i januar 2006. Den gang la selskapet inn en ordre på 68 fly, hvorav 27 var 787-800.

Det indiske flyselskapet har kjøpt, solgt og leaset flyene tilbake siden det første ble levert.

Det siste flyet blir overlevert til selskapet i dag og vil lande i Delhi i morgen. Nå er det kun tre Boeing 777 som står i ordrebøkene hos Boeing, disse flyene vil selskapet få overlevert i løpet av 2018.

 

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest