Flyselskapet Air India sliter igjen med tekniske problemer på flere av sine Boeing 787 Dreamlinere.  Bare nå i påsken har to av selskapets Dreamlinere fått tekniske problemer i Europa og flyvninger er kansellert.

Fra det første av de nå 21 Boeing 787-flyene ble levert til flyselskapet, har Air India trolig hatt største utfordringer med sine fly av alle operatører av flytypen.

Langfredag måtte ett av selskapet 787-8 fly taues tilbake til gaten ved Paris Charles de Gaulle-flyplassen med tekniske problemer like før avgang. Det tok 36 timer før feilen ble utredet og flyet kunne gå tilbake mot India.

Mandag måtte et av Dreamliner-flyene innstille sine flyvning på ruten Kolkata til Delhi, da tekniske problemer gjorde sitt til flyet ikke kunne fly.

Dette er bare to, av en lang rekke tekniske problemer som de siste månedene har satt selskapets punktlighet på prøve. I løpet av de siste tre månedene har selskapets Dreamliner-fly hatt over 27 tekniske problemer som har ført til kansellering eller lang utsettelse av avganger i følge indiske medier.

I løpet av 2015 hadde også selskapet gjentatte tekniske problemer med sine Dreamlinere. Air India skal fortsatt få levert fem slike fly fram mot august 2018, nå mener reiselivsbransjen i India at selskapet må gå hardt ut mot produsenten Boeing.

Flere innen bransjen hevder at Air India er for snille i sine diskusjoner med Boeing rundt de tekniske problemene som ofte skal være av garanti-lignende årsaker. Flyselskapet svarer med at de har inngått en Rotational Exchange Programme med Boeing som har en varighet på ti år. Det mener selskapet vil hjelpe på å skaffe reservedeler og teknisk assistanse på kort tid, noe som vil gjøre at det blir færre kanselleringer melder Hindu Times of India.