Connect with us

Norge

Air Norway legger ned driften 6. oktober

Publisert

| Dato:

Det norske virtuelle flyselskapet Air Norway har bestemt seg for å legge ned driften fra 6. oktober i år. Selskapet har operert ruten Oslo – Ørland men velger nå å innstille driften videre.

Air Norway ble etablert i 2003 på initiativ fra Ørland kommune, som ønsket et sivilt ruteflytilbud fra kommunen til Oslo-området. Selskapet har blitt operert av det danske flyselskapet North Flying som også har vært medeier i Air Norway.

Flyselskapet Flyviking har valgt å starte opp å fly ruten Ørland-Oslo fra 16. oktober i år. Det blir flere daglige avganger og lavere pris enn dagens tilbud med Air Norway. Dermed var selskapets driftsmodell ulønnsom og det ble derfor besluttet å legge det ned.

Selskapet skriver på sine Facebooksider; Flyruta vil operere som normalt i uke 40 (mandag 01.10.17 til fredag 06.10.17) og det er fortsatt mulig å booke for denne uka.
Billetter som er booket for avganger etter den 6. oktober vil dessverre måtte kanselleres. Alle passasjerer som allerede har booket etter den 6. vil bli kontaktet for refusjon av billetter. For reiser etter den 6. oktober anbefaler vi passasjer å gjøre bookinger med andre flyselskap så snart som mulig.

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest