Air Baltic har valgt å legge inn en bestilling på syv ekstra Bombardier CS300 fly. Flyselskapet har hatt som opsjon etter en bestilling av de første flyene i 2010.

I følge en pressemelding fra flyprodusenten er det de siste syv opsjons-flyene som nå hentes ut som bekreftede bestillinger for flyselskapet.

Air Baltic vil dermed få en flåte med totalt 20 CS-300 fly som skal benyttes som hovedflåte på selskapets europeiske ruter.

Bombardier som har slitt i motbakke med å få salg av sine CS300 jobber nå på spreng med å få produsert flyene til Air Baltic, som blir lanseringskunde for flytypen.  Det er planlagt at det første flyet blir levert til Riga i tredje kvartal av 2016.

Air Baltic skal fortsatt operere sine 12 Dash 8 Q400 men vil i større grad satse på CS300 som hovedflåte. De nye flyene vil også gi selskapet utvidelsesmuligheter i nye markeder i Europa heter det i pressemeldingen.

Flyene vil bli utstyrt med to  Pratt & Whitney PurePower® PW1500G motorer. Så langt er det bestillinger på 678 fly hos den kanadiske produsenten, hvorav 250 fly er bekreftet i bestillinger.