Flyprodusenten Airbus har endelig fått patentert og godkjent sine løsninger for fleksible seter til sine fly. Konseptet er kommet til etter press fra blant annet amerikanske flyselskap, som ønsker løsninger for å kunne tilpasse seter også for passasjerer i alle størrelser.

Airbus har utviklet konseptet som går under navnet “Re-Configurable Passenger Bench Seat”, og setene kan justeres i forhold til hvor store personene som sitter i den er. Samtidig kan også setebeltene enkelt forlenges ved trykk på en liten knapp, dersom det er behov for det.

Passasjerer både i USA og Europa blir stadig større i antall kilo og behovet for å kunne justere seter etter hvor stor en person er etterlengtet hos flyselskapene.

Siden 1980 har flypassasjerer i USA doblet seg i antallet overvektige og stadig flere og flere klager på for dårlig plass ombord i flyene.

Airbus nye setekonsept kan enkelt få plass til to overvektige store passasjerer med en arm-leende i mellom seg, eller fire personer som er tynne nok til å få plass i seteraden.

Alt gjøres gjennom enkel justering av setene og kun ved et trykk på en pedal.

Konseptet kan fungere på to måter, flyselskapene kan enkelt tilpasse seterade for overvektige, eller få plass til mor, far og to små barn på samme seterad. Det kan bety en økonomisk gevinst i andre enden for flyselskapene.

Dersom en i en Airbus A320 kan få inn fire og fire på hver seterad uten at dette går ut over midtgangen slik den er i dag betyr det større inntjening for selskapene.

Airbus mener konseptet har fremtiden for seg  og sier det er vist stor interesse for seteløsningene hos en rekke flyselskap.

Fire passasjerer får nå plass på en rad

Fire passasjerer får nå plass på en rad