Flyselskapet Alaska Airlines med base i Seattle, USA, har inngått avtale med flyprodusenten Boeing om modifisering av 34 fly fra selskapets flåte.

Det er nye bagasjehyller i kabinen som skal monteres inn i samtlige fly av typen Boeing 737.

I hovedsak er det fly av typen Boeing 737-900ER (Extended Rage) som får nye bagasjerom, men også enkelte Boeing 737-800 får det samme.

Det er Boeings nye Space Bins som del av produsentens tilvalg for Sky Interior for 737.

Bedre plass til bagasje

Foto: Hans O. Nyborg

Foto: Hans O. Nyborg

Boeings Space Bin kan romme seks kolli av bagasje mot tidligere fire som er installert i Boeing 737 flåten selskapet opererer i dag. Målene er basert på standard kofferter for kabinen, 23 x 36 x 56 cm.

Space Bin gjør at selve boksen som holder kofferter eller bager kommer rundt fem centimeter lengre ned mot seteradene, det gjør at passasjerene ikke må løfte bagasjen så høyt som dagens bagasjehyller krever.

Bagasjerommene gir med andre ord plass til mer håndbagasje og bedre oversikt over at du ikke glemmer noe igjen innerst i rommene.

Alaska Airlines fikk sitt første fly ferdig med de nye Space Bins i oktober 2015 og vil innen utgangen av 2017 ha rundt 40 fly med det nye kabininteriøret på plass. Space bins er en opsjon som både eksisterende Boeing 737 innen NG-versjonene kan få montert inn og som selskap kan velge å kjøpe med på nye MAX-utgaver.

Mindre plass til passasjerene

Det som ble fremhevet som et stort pluss med de nye Boeing Sky interiør-kabinene har dermed fått en aldri så liten endring bakover. Mens bagasjehyllene som kom med Sky interiøret i 2009 var skråstilt med mer plass for passasjerer å stå ved setet, er nå de nye bagasjehyllene buet litt mer tilbake mot det gamle. Det gir igjen mer plass til bagasjen, men mindre plass til å kunne stå oppreist ved setet.

Boeing har valgt å gi mer plass til bagasjen ettersom flere flyselskap har påpekt at dette er et ønske framfor at passasjerene kan stå inne ved setet sitt på raden de sitter.

 

Bedre plass til håndbagasje i de nye bagasjehyllene i kabinen. Foto. Boeing

Bedre plass til håndbagasje i de nye bagasjehyllene i kabinen. Foto. Boeing

Slik er forskjellen på de to bagasjerommene som gjelder for Sky interior og Space bin. Foto: Boeing

Slik er forskjellen på de to bagasjerommene som gjelder for Sky interior og Space bin. Foto: Boeing