Det japanske flyselskapet All Nippon Airways har igjen måtte sette flere av sine Boeing 787 på bakken. Det skyldes at flyene har fått tekniske problemer med Trent 1000 – Rolls-Royce motorene som ANA benytter på sine Dreamlinere.

Feilen som er en produksjonsfeil i motorene ble oppdaget i februar i år, på flere av de Dreamlinerene som selskapet flyr internasjonalt. I tur og orden har disse flyene måtte tas ut av produksjonen og gjennomgå teknisk vedlikehold for å rette opp feilen.

Selskapet var i den tro at dette nå var ute av verden, men det var før et innenlands-fly fikk samme problemer på en flyvning mellom Tokyo og Fukuoka. Pilotene fikk under veis en indikasjon på at den ene av de to motorene hadde store driftsproblemer.

Nå har selskapet meldt fra at de trolig må kansellere rundt 300 flyvninger innenlands i september måned. Selskapet har dedikert flere av sine 50 Boeing 787 til kun å fly innenlands, nå må samtlige av disse flyene inn for å få reparert feilen som oppstår uventet og plutselig i motorene fra Rolls-Royce.

I dag fredag har selskapet kansellert ni flyvninger innenlands melder Japan Today/NHK.

Måtte avbryte avgang

Så sent som 14. august i år måtte selskapet avbryte en avgang fra Tokyo Narita da Boeing 787 flyet (JA840A) fikk problemer med den ene motoren og det resulterte i at det under avgang kom et kraftig, etterfulgt av blader fra motoren løsnet og havnet på rullebanen.

Selskapet er fortsatt ikke sikre på om denne feilen er den samme som har rammet flere av selskapets andre Boeing 787 med Trent 1000 motorene.