Connect with us

Flyindustri

American Airlines mottok sin første MAX

Publisert

| Dato:

American Airlines fikk denne uken overlevert sin første Boeing 737 MAX, som etter planen skal i trafikk i løpet av november måned.

MSN44459 ble fløyet ut fra Boeing Field 28. september og til Tulsa.  737-8 MAX er det første av fire fly selskapet skal få levert i det som er igjen av 2017.  Dette første flyet får base i Miami i følge FlightGlobal.

Dette er det andre amerikanske selskapet som får lever MAX, Southwest Airlines har også mottatt sitt første fly som settes i trafikk 1. oktober i år.

American får 16 nye fly levert av denne typen i 2018.

Advertisement

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest