Connect with us

Flyindustri

Amerikansk flyselskap sjokkerer ved å vurdere A380

Publisert

| Dato:

Det amerikanske flyselskapet Hawaiian Airlines har sjokkert luftfartsbransjen med at selskapet er i samtaler med Airbus om kjøp av A3380.

Ingen av de amerikanske flyselskapet har valgt å gå for verdens største passasjerfly, og det at et selskap med base på Hawaii nå er i vurderingsmodus overfor denne flytypen kommer overraskende.

Det er i et intervju med Bloomberg at direktør Mark Dunkerley forteller nyheten om at selskapet vurderer å sette inn Airbus A380 mellom Honolulu og Los Angeles, samt til Las Vegas og til Tokyo.

Selskapet flyr til disse stedene i dag med Airbus A330 og Boeing 767.

Men før en avgjørelse blir tatt må Airbus overbevise Hawaiian Airlines at Airbus A380 er rette flytypen å satse på for disse rutene.  Dunkerly sier han er enda ikke helt overbevist om dette så litt gjenstår før det eventuelt blir en kjøpsavtale med den europeiske flyprodusenten.

 

Foto: Hangar.no

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest