Connect with us

Internasjonalt

ANA: Motorproblemer skyldes erosjon på blader

Publisert

| Dato:

All Nippon Airways, ANA,  forteller nå at motorproblemene selskapet har opplevd med sine Trent 1000 skyldes erosjon av bladene i motoren.

Flyselskapet har oppdaget at motorene som er benyttet på Boeing 787 får sprekker og erosjondannelse raskere enn det som skal være normalt for flymotorer.

I følge en pressemelding fra flyselskapet er Rolls-Royce som har produsert motorene, nå i ferd med å fremskaffe nye blader som etter flere tester skal vise seg å holde stand lengre.

ANA skriver at de vil bytte ut samtlige blader i sine Trent 1000 motorer med de nye bladene fortløpende framover for å hindre at selskapet opplever flere motorproblemer. I løpet av de siste seks månedene har tre alvorlige hendelser skjedd hvor blader i en av motorene har løsnet under avgang, landing eller flyvning.

De nye bladene som er produsert av Rolls Royce skal være klare for levering i tredje kvartal av 2016.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest