Connect with us

Norge

Åpner for å utsette flypassasjeravgiften

Publisert

| Dato:

Finansminister Siv Jensen åpner nå for at den godt kjente flyplassavgiften kan bli utsatt til etter 1. april i år.

I følge NRK er det brevet fra EFTAs kontrollorgan ESA om at det er usikkerhet om avgiften er i tråd med EØS-avtalen som får Jensen til å vurdere å utsette innføringen.

Til NTB sier Jensen i følge NRK at Finansdepartementet nå vil gå i dialog med EFTA og få klarhet i om vurderingen fra den norske regjeringen rundt innføringen av avgiften er godt nok vurdert.

Avgiften på 80 kroner skal etter planen innføres fra 1. april, flere flyselskap har allerede startet å ta seg betalt for avgiften.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest