Connect with us

Sverige

Arlanda blir USA- «preclearance»-flyplass

Publisert

| Dato:

Den svenske hovedflyplassen Arlanda får fra sommeren 2017 lov å innføre «preclearance» for personer som skal reise fra Sverige til USA.

Det at Arlanda blir en «preclearance»-flyplass, innebærer at flypassasjerene kan utføre toll- og passkontrollen samt visumkontroll ved utreise og slipper dette når flyet lander på en flyplass i USA.

Amerikanske myndigheter har blitt enige med den svenske regjeringen om at Arlanda som en av de første flyplassene i Europa innfører dette fra neste sommer av.

Fordelen med «preclearance»-flyplass er også at flyselskaper som Norwegian og SAS kan velge å fly til flyplasser som er innenriks i USA, med lavere avgifter enn de store internasjonale flyplassene frister dette trolig selskapene.

I følge den svenske avisen SVD skal systemet nå installeres på Arlanda og testes ut før det åpnes for passasjerene i juni 2017.

 

Advertisement

Sverige

Nytt gresk flyselskap åpner rute til Stockholm i november

Publisert

| Dato:

Det nye greske flyselskapet Air Mediterranean Airlines lanserte i dag en av sine første internasjonale ruter fra Hellas. Det blir Stockholm Arlanda som selskapet skal fly til.

Ruten starter opp 2. november i år og skal flys med en Boeing 737-400. Det blir fire ukentlige avganger mellom torsdag og søndag.

Passasjerer som reise mellom Athen og Stockholm har økt med 68 prosent de siste fire årene, noe som i følge selskapet gir godt grunnlag for en slik rute. Air Mediterranean Airlines starter opp i morgen fredag og skal fly til London, Jedda, Casablanca, Khartoum, Irak og Stockholm. Alle priser skal ligge på en start på 85 euro inkludert alle avgifter.

Les mer

Mest lest