Flyplassen i Auckland i New Zealand kunne denne uken ønske verdens lengste non-stop flyrute velkommen. Det var flyselskapet Emirates som landet med en av sine Airbus A380-800, 3. mars i år.

Ruten fra Dubai til Auckland er ikke ny for selskapet, men har inneholdt en mellomlanding i Brisbane, Melbourne og Sidney i Australia.

Det var i januar i år at flyselskapet avslørte sin planer om å starte å fly direkte mellom Dubai og Auckland. Ruten skal flys med en Boeing 777-200LR, mend plass til 266 passasjerer, men for anledningen hadde selskapet satt inn sitt største fly, Airbus A380 på den første non-stop flyvningen.

Boeing 777-200LR vil ha åtte førsteklasse suiter, 42 Businessclass-seter og 216 økonomiklasse-seter som standard.

Emirates vil utnytte en fleksibel ruteordning hvor selskapet må bruke medvind og unngå motvind for å kunne gjennomføre non-stop-flyvningen og redusere tiden flyet er i lufta. Rutene flyet vil ta kan derfor variere fra dag til dag, det samme gjelder hvor lang tid flyturen vil ta.

I hovedsak vil flyvningene fra Dubai ta rundt 16 timer, men returen vil ta rundt 17 timer og 15 minutter. Returen er på 14.200 kilometer i flylengde.