Connect with us

Internasjonalt

Auckland ønsker verdens lengste flyrute velkommen

Publisert

| Dato:

Flyplassen i Auckland i New Zealand kunne denne uken ønske verdens lengste non-stop flyrute velkommen. Det var flyselskapet Emirates som landet med en av sine Airbus A380-800, 3. mars i år.

Ruten fra Dubai til Auckland er ikke ny for selskapet, men har inneholdt en mellomlanding i Brisbane, Melbourne og Sidney i Australia.

Det var i januar i år at flyselskapet avslørte sin planer om å starte å fly direkte mellom Dubai og Auckland. Ruten skal flys med en Boeing 777-200LR, mend plass til 266 passasjerer, men for anledningen hadde selskapet satt inn sitt største fly, Airbus A380 på den første non-stop flyvningen.

Boeing 777-200LR vil ha åtte førsteklasse suiter, 42 Businessclass-seter og 216 økonomiklasse-seter som standard.

Emirates vil utnytte en fleksibel ruteordning hvor selskapet må bruke medvind og unngå motvind for å kunne gjennomføre non-stop-flyvningen og redusere tiden flyet er i lufta. Rutene flyet vil ta kan derfor variere fra dag til dag, det samme gjelder hvor lang tid flyturen vil ta.

I hovedsak vil flyvningene fra Dubai ta rundt 16 timer, men returen vil ta rundt 17 timer og 15 minutter. Returen er på 14.200 kilometer i flylengde.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest