Connect with us

Internasjonalt

Auksjonerer bort tre jumbojet-fly på Ebay-side!

Publisert

| Dato:

Har du alltid hatt lyst å flytte inn i ny bolig ala Boeing 747 eller trenger du ekstra lastekapasitet på shoppingrunden? Nå er det hele tre Boeing 747 som er lagt ut på auksjon for offentlige bud hos mannen i gata.

Det er bobestyrer etter konkursen i selskapet Jade Cargo som selger tre av sine utgåtte Boeing 747 fraktfly ved hjelp av nettauksjonen Taobao, som er Kinas svar på eBay.

Jade gikk konkurs i 2012 og flyene har siden dette stått lagret på flyplassene i Shanghai og Shenzhen.

Dette er i følge BBC første gangen at den kinesiske domstolen har valgt å gå til et slik måte å selge unna boet etter en konkurs.

De tre Boeing 747-flyene, B-2421, B-2422 og B-2423 er alle bygget som fraktfly i 2007 og 2008 og har fløyet for selskapet frem til konkursen var et faktum i 2012.

I utlysningsteksten går det frem at flyene ikke har alt for mye vedlikehold siden de ble satt til lagring i 2012, men det får bli opp til kjøperen å avgjøre om de tør å fly med flyene eller om de skal brukes til andre ting.

Skulle du gå med et ønske om å kjøpe en Boeing 747 så er dette kanskje det nærmeste du kommer, ulempen er at flyene er i Asia, du må ut med minst 20 millioner dollar per fly, rundt 150 millioner norske kroner, og du må betale for lagringen på flyplassen før du får ta med deg flyet hjem.

Men med hjelp av en interiørarkitekt kan det bli en passe bra bolig for den flygale person.

Fristen for å legge inn bud er 20. oktober, og du, det kreves et depositum innbetalt på forhånd før du kan legge inn budet ditt.

Kun seriøse henvendelser som det står i annonsen.

Foto: Hangar.no

 

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest