Australske myndigheter går nå ut offentlig og sier at letemannskapet som fortsatt søker etter vraket av MH370, Boeing 777 flyet fra Malaysia Airlines som forsvant for to år siden, kan ha oversett vraket.

Årsaken er at skipene som søker etter metalldeler på havets bunn sliter med å få gode nok sonar-resultater i enkelte områder av det indiske havet. Havbunnen er så full av bratte fjellpartier og dype kløfter at det fort kan ha blitt oversett i søket.

I følge den australske havarikommisjonen er det nå bestemt at søket skal gå sine egne søkesport tilbake for å sjekke alle steder på bunnen.

-Vi starter søket på nytt og jobber oss bakeover med bedre utstyr og mer detaljert søkefokus, det er dype kløfter og hyller i terrenget vi ikke har klart å bruke sonarene godt nok på, sier Martin Dolan fra ATSB til den britiske avisen Expressen. 

Søket etter flyet hat pågått i over ett år nå og er ventet å bli avsluttet i juni i år. Ruten MH370-flyet forsvant fra radaren i mars 2014. Flyet skulle fra Kuala Lumpur til Beijing, det var 239 personer ombord.

Kun en liten del av flyet er funnet så langt, på øye Reunion, resten av vraket er som sunket i havet og eksperter tror det er liten sjanse for at det blir funnet.