Connect with us

Internasjonalt

Avlyste auksjon av Airbus-fly da ingen møtte opp

Publisert

| Dato:

Auksjonen med et Airbus A310 fly i Thailand denne uken måtte avlyses da ingen potensielle kjøpere dukket opp. Stolradene sto tomme da et Airbus A310-222 fly (HS-PCC) skulle selges for å få inn penger for parkeringen av flyet siden 2012.

Flyet som er bygget i 1986 til CAAC i Kina ble sist operert av selskapet PC Air og var dette selskapets eneste fly i flåten. Selskapet startet opp i 2010 og gikk konkurs i 2012. Det var etter at flyet med passasjerer og mannskap landet på flyplassen Incheon i Sør-Korea og flyet ble tatt i arrest. PC Air hadde ikke betalt for seg med alle sine landinger, drivstoff og avganger, dermed ble flyet tatt av myndighetene.

I 2016 klarte et redningsfirma som har spesialisert seg på å hente tilbake fly som kunder ikke har betalt for å få flyet fløyet ut av Korea og til Don Mueang-flyplassen i Thailand. Der skulle flyet nå selges på auksjon for 900.000 amerikanske dollar.

I tillegg måtte den som skulle ha kjøpt flyet ha dekket parkeringsavgiftene for flyet på flyplassen Don Mueang.

Nå er prisen på flyet redusert med 10 prosent uten at kjøpere står i kø melder News Inflight.

Trolig ender det med at flyet må hugges opp for å få inn noe som helst av penger på en så gammel maskin som er uinteressant for de fleste selskap i dagens luftfart.

Advertisement

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest