Auksjonen med et Airbus A310 fly i Thailand denne uken måtte avlyses da ingen potensielle kjøpere dukket opp. Stolradene sto tomme da et Airbus A310-222 fly (HS-PCC) skulle selges for å få inn penger for parkeringen av flyet siden 2012.

Flyet som er bygget i 1986 til CAAC i Kina ble sist operert av selskapet PC Air og var dette selskapets eneste fly i flåten. Selskapet startet opp i 2010 og gikk konkurs i 2012. Det var etter at flyet med passasjerer og mannskap landet på flyplassen Incheon i Sør-Korea og flyet ble tatt i arrest. PC Air hadde ikke betalt for seg med alle sine landinger, drivstoff og avganger, dermed ble flyet tatt av myndighetene.

I 2016 klarte et redningsfirma som har spesialisert seg på å hente tilbake fly som kunder ikke har betalt for å få flyet fløyet ut av Korea og til Don Mueang-flyplassen i Thailand. Der skulle flyet nå selges på auksjon for 900.000 amerikanske dollar.

I tillegg måtte den som skulle ha kjøpt flyet ha dekket parkeringsavgiftene for flyet på flyplassen Don Mueang.

Nå er prisen på flyet redusert med 10 prosent uten at kjøpere står i kø melder News Inflight.

Trolig ender det med at flyet må hugges opp for å få inn noe som helst av penger på en så gammel maskin som er uinteressant for de fleste selskap i dagens luftfart.