I august måneden vil samtlige av British Airways 4000 piloter kunne ta i bruk flyselskapets nye app ”View From The Flight Deck” på sine cockpit-iPader. Appen lar passasjerer ombord ta et bilde sammen med kapteinen i cockpiten før takeoff eller etter landing. Appen sender automatisk bildet og grafikk med fakta om dagens flyvning til passasjerens mobiltelefon.

Bildegrafikken inkluderer kapteinens navn, samt informasjon om dagens rute og fly. Bilde og fakta om flytypen skal hjelpe unge, fremtidige piloter gjenkjenne ulike fly når de er ute å reiser.

Nå oppfordres alle som skal reise med British Airways å dele cockpit-bildene sine på flyselskapets sosiale mediekanaler og bruke emneknaggen #BAupclose

– Jeg elsker å reise med familien min og ønsker å bevare øyeblikkene sammen med datteren min, Betsy. Dette er en flott måte å skape et morsomt ferieminne på, og er litt annerledes enn de andre bildene du normalt tar på en ferietur. Som suvenir slår det kjøleskapsmagneten, sier British Airways-passasjer, Denise van Outen.

– Piloter elsker å fly og vi ønsker selvsagt å dele opplevelsen med passasjerene våre. Vi synes det er veldig hyggelig å invitere passasjerer opp til cockpiten når det er mulig, sier kaptein Charlie Maunder, sjefspilot i British Airways.

Flyselskapets piloter oppfordrer kunder i alle aldre å komme frem å besøke cockpiten når anledningen tillater det før avreise eller etter landing.

– Vi er alltid på utkikk etter nye måter å sikre at alle våre kunder har en minneverdig reise hver gang de er ute å flyr. Vår nye bilde-app er en flott måte å gjøre nettopp det, sier Maunder.

Appen er utviklet av British Airways-piloter og er en del av flyselskapets program, ”Beyond The Flight Deck”. Programmet skal hjelpe besetningen kunne bedre betjene kundene før, under og etter flyvningen.

Det vil ikke være anledning å ta bilder i cockpiten under selve flyturen.