En av pilotene på et charterfly som skulle fly mellom Malmø i Sverige og Almeria i Spania mandag måtte eskorteres av flyet. Det var en av de kabinansatte som skal ha meldt i fra etter at han mistenkte den ene piloten for å være beruset.

Piloten som skal være en svensk mann i 50-årene ble bedt av politiet om å ta en alkoholtest, denne skal ha slått ut på 0,4 promille.

Flyet som skulle til Spania med svenske charterturister skal tilhøre et nordisk flyselskap. Mannen ble satt på bakken og en pilot som sto standby ble hentet til å fly sammen med den andre piloten. Chartermaskinen kom seg avgårde rundt to og en halv time etter planlagt rutetid.

Piloten som ble tatt for å være påvirket av alkohol skal ha hatt jobben som styrmann ombord.

Flyselskapet sier til den svenske avisen Kvällsposten at de har suspendert mannen fra sin stilling inntil saken er etterforsket av interne ansatte og av politiet. Ingen av de svenske avisene som omtaler saken går ut med navnet på flyselskapet, men av listene for flyvninger til Spania fra Malmø mandag er det kun ett selskap som står oppført. Selskapet har ett av sine kontorer i Danmark.