Connect with us

Flyindustri

Bestiller 20 nye Airbus A321

Publisert

| Dato:

Turkish Airlines har valgt å fullføre kjøp av en opsjon på 20 Airbus A321neo i tillegg til de 70 flyene selskapet har på ordre hos den europeiske flyprodusenten allerede.

Opsjonen lå der som en mulighet for å bestille ytterligere flere fly og planen var å gjennomføre dette muligens i 2017. Nå har selskapet valgt allikevel å gjøre om ordren fra en opsjon til et fullverdig kjøp og bestilling.

Selskapet planlegger en massiv økning i antall destinasjoner og trafikk de kommende årene og derfor er det behov for å få på plass nye fly raskere enn først antatt.

De nye A321neo leveres også med Sharklets vingetupper.

Advertisement

Flyindustri

Boeing får kuttet prisene på produksjon av vinger til 787

Publisert

| Dato:

Boeing

Flyprodusenten Boeing har kommet til enighet med Mitsubishi Heavy Industries Ltd (MHI) om en redusering av produksjonskostnadene på vingene til Boeing 787 Dreamlinere.

Boeing har i lengre tid vurdert om produksjonen bør flyttes nærmere til USA, men japanere i MHI har klart å komme til enighet med produsenten i Seattle om en lavere pris per vinge.

Boeing opplever en rekke forsinkelser i leveransen av nye Dreamlinere til kunder verden over, det skyldes utfordringer med å få til en global kjede med leveranser tilpasset produksjonstempoet på flytypen sier produsenten til Reuters.

MHI har allerede mistet produksjon av deler av skroget til den nye Boeing 777X, som Boeing har valgt å flytte hjem til USA.

Nå lover japanerne at vingene skal bli billigere ei produksjonen.

Les mer

Mest lest