Connect with us

Internasjonalt

Bevæpnet politi har inntatt Amsterdam Schiphol etter trussel

Publisert

| Dato:

Bevæpnet politi har satt opp en rekke sikkerhetssoner rundt Amsterdam Schiphol-flyplass. Samtlige biler inn og ut av flyplassområdet blir nå gjennomsøkt og sjekket før de slipper videre.

I følge flere nederlandske medier skal nederlandske myndigheter ha mottatt informasjon om det som skal være planlagte terror mot flyplassen.

I følge bilder postlagt på Twitter og Instagram er det stort oppbud av politiet både inne i terminalen og utenfor.

NTV i Nederland melder at det er borgermesteren i Amsterdam som sammen med terrorpolitiet og forsvaret som har igangsatt sikkerhetstilltakene.

Det er ikke gjort kjent hvem som har kommet med trusler eller hva disse skal gå ut på.

I følge Flightstats skal ikke sikkerhetstiltakene ha ført til de alt for store forsinkelsene på flytrafikken.

Det skal også være snakk om ekstra sikkerhetsjekk av passasjeren som skal ut å fly fra Schiphol.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest