En kan si mye om amerikanere og deres system hvor «Storbror» ser deg dypt inn i øynene og stiller deg spørsmål som i utgangspunktet gjelder …når skal du forlate landet?, men heldigvis viser også amerikanske myndigheter vilje til å forenkle dette på enkelte områder.

På flyplassen Sea-Tac i Seattle er det mulig å benytte automatisk registrering ved ankomst. Du må fortsatt scanne passet ditt, ta fingeravtrykk og svare på om du har tatt på kuer og sauer i det siste, men det er på automaten det foregår og du kan bruke den tiden du ønsker.

Nå gjelder dette stortsett de som returnerer til USA med ESTA-visum allerede i orden, den har to års gyldighet, men reiser du første gangen på et ESTA var det også flere som fikk mulighet å benytte systemet.

En kort prat med mannen med bart etter at du var ferdig på automaten, og et stempel så er det å hente bagasjen før du fortsetter ut i USA-verden. Dette kaller jeg en forbedring og på god vei mot et mildere syn på velkomsten inn i USA.

Fredag, ja fredag ettermiddag tar redaksjonen fatt på en omfattende og lang dag med omvisninger hos verdens største flyprodusent, Boeing. Programmet er tettpakket, med besøk på Renton, pressetur rundt 737 MAX og besøk hos fabrikken som viser fram mock-up, altså fullstørrelse modeller av kabinen på MAX og 787 i forskjellige størrelser.

Vi skal ikke glemme våre lesere hjemme så bilder og tekst kommer det mer av under vårt opphold.