Boeingfabrikken på Renton i Seattle har rullet ut den andre testmaskinen fra Boeing 737Max-8 programmet.

Flyet som for anledningen har fått et eget fargeskjema, skal gjennomføre sin aller første flytest i lufta den første halvdelen av mars måned.

Totalt skal flyprodusenten ha fire testfly av den nye 737-generasjonen.

Det første flyet har så langt lagt bak seg 33 timer i luften og gjennomført 11 flyturer, hvorav den siste i går lørdag.

I følge Boeings egne kommunikasjonsansvarlige er MAX-programmet i rute og de planlagte første leveransene vil skje etter den oppsatte planen.

Inne i produksjonshallene til Boeing på Renton er det opprettet en egen linje for produksjonen av de nye MAX-flyene, denne helgen står fly nummer tre og fire som skal benyttes for tester på båndet. Det er ventet at disse flyene vil være ute i løpet av kort tid.

Deretter starter produksjonen for fullt med montering av de første flyene som skal leveres til Southwest som lanseringskunde.

Boeing vil fortsette å produsere de tradisjonelle Next Generation-flyene i samme produksjonslinje som de nye MAX, men på sikt vil NG-flyene bli faset ut til fordel for den nye MAX-linjen.

Med 42 fly i produksjon hver måned er det nær to fly som kommer ut av fabrikken i hver dag. Målet er tre fly hver dag i løpet av årene 2016-2017.

BL7Y2533transaero_polførsteutboeing mmmax

Foto: Boeing