Connect with us

Seattle-bloggen

Blogg: Her er flyselskapenes shoppingsenter for Dreamlinere

Publisert

| Dato:

Ved siden av det som er verdens største bygning i areal, i Seattle, ligger det også et helt eget shoppingsenter for flyselskap som skal innrede sine nye Boeing 787 Dreamlinere.

(Seattle, 23.02.16 – Hans Olav Nyborg / Jan Kåre Folstad) 

Boeing 787 Dreamliner Gallery er stedet der ansatte fra flyselskap booker seg inn og kan noen ganger bruke opp til en hel uke på å teste stoler, kaffemasiner, klesskap, farger på tepper og lys i kabinen.

Foto: Google

Foto: Google

I dette topp moderne shoppingsenteret er det bygget rom for alle deler av det et flyselskap skal velge til en Dreamliner. Her er det et eget rom for å velge seter til økonomiklasse, seter til førsteklasse og seter til kabinbesetningen.

Et annet rom er fylt opp av toaletter i alle mulige former, størrelser og med og uten vindu ut mot verden utenfor.

Til dette senteret kommer gjerne ansatte som skal innrede Dreamlinere for første gang. Senteret er del opp i to deler tilpasset Asia på den ene siden og Europa med Amerika på den andre siden. Konseptet er å gi selskapene  mulighet for å teste ut alt de behøver å ta avgjørelser på , før de skal innrede flyene som produseres på fabrikken litt lengre opp i gaten.

Fargevalg og lyssetting

En av tingene mange av de selskapene som velger å kjøpe Dreamlineren er opptatt av er hvordan alt i kabinen tar seg ut med forskjellig

Foto: Hangar.no

Foto: Hangar.no

lyssettinger. Noen flyselskap vil se hvordan uniformene på de kabinansatte tar seg ut i nattemodus på kabinlysene, andre ønsker å se hvordan de kan tilpasse lys i kabinen til sin egen fargeprofil.

Noen selskap er også opptatt av hvordan maten ser ut under de forskjellige lyssettingene, så noen selskap har tatt med egen mat, ja til og med en varm stek for å teste lys.

Et av selskapens om nylig har testet lys er flyselskapet All Nippon Airways, som i forbindelse med at en av selskapets nyeste Boeing 787 skulle males i fargeskjema fra sci-fi filmen Star Wars, valgte å teste lyssettinger som minner om lyset som går igjen i filmene.

Noen flyselskap har også valgt å programmere sine fly med spesielle lysshow som er produsert ved dette shoppingsenteret spesielt for flyselskapet.

Starter med et tema

Boeing velger å gi flyselskapene en start ved at de velger seg et tema for kabinene. Skal fargevalgene være moderne, jordnære, funky eller framtidsrettet og moderne, ja da er det er første steget videre.

Testkabinen hos Boeing 787 Gallery

Testkabinen hos Boeing 787 Gallery

Inne på 787 Gallery kjøpesenteret har Boeing bygget flere kabiner i full størrelse, hvor selskapene kan ta med seg fargeprøver, og egne ting som skal inn i flyene de kjøper. For mange flyselskap er fargevalgene svært viktige og ikke minst noe som skal være gjennomtenkt i alle mulige moduser av en flyvning.

Noen få flyselskap kjører på med en helt standard innredning fra Boeing, men flesteparten velger å bruke god tid på å teste ut forskjellige valg.

Et sak eller to skap?

For på shoppingsenteret kan selskapene også ta avgjørelser på om det skal inn to eller tre eller bare ett skap for å henge av seg klær i. Skal det være to eller tre kjøkkenøyer i flyet, og skal mannskapet ha senger å sove i både foran og bak i flyet?

På senteret kan alle som jobber med en kabin selv prøve de forskjellige sengeløsningene for mannskapet på et fly.

Her kan flyselskapene velge seg hvilken type seter kabinene skal ha. Foto: Hangar.no

Her kan flyselskapene velge seg hvilken type seter kabinene skal ha. Foto: Hangar.no

 

Tepper og gardiner skal velges, farger og type stoff - Foto: Hangar.no

Tepper og gardiner skal velges, farger og type stoff – Foto: Hangar.no

Hvilken type kjøkken innredning skal velges? Foto: Hangar.no

Hvilken type kjøkken innredning skal velges? Foto: Hangar.no

Sengeplasser for de kabinansatte og for piloter er også viktig å velge seg ut - Foto: Hangar.no

Sengeplasser for de kabinansatte og for piloter er også viktig å velge seg ut – Foto: Hangar.no

Advertisement

Seattle-bloggen

VIDEO: Bjørn Kjos om 787-9 – kan fly til Hawaii fra Oslo

Publisert

| Dato:

Bjørn Kjos forteller i denne videoen fra Hangar.no hvorfor selskapet valgte å gå for Boeing 787-9, og hvilke muligheter den nye Dreamlineren åpner opp for selskapet.

 

Les mer

Mest lest