Connect with us

Seattle-bloggen

Blogg: Se video fra Boeings 737-fabrikk i Seattle

Publisert

| Dato:

Fredagen ble benyttet til besøk hos Boeings 737 fabrikk på Renton i Seattle, og på selskapets Customer Experience Centre, shoppingsenteret for flyselskap som skal innrede nye fly.

Vi kommer med full rapport på begge steder i løpet av kort tid.

Fabrikken på Renton produserer 42 Boeing 737 i måneden. Hver natt skifter et fly posisjon på sin vei gjennom fabrikken og hvert nye fly bruker rundt ni dager fra det kommer inn som et skrog til det får påmontert vinger, hjul og motorer samt interiør.

Boeings fabrikker på Renton har også startet å produsere Boeing 737 MAX, men for tiden er det testfly nummer tre og fire er inne i produksjonshallen og i ferd med å blir produsert ferdig.

Ved vårt besøk fredag var det fly på produksjonsbåndet som skal leveres til Transavia, El-Al, Ryanair, India Express og Turkish Airlines samt Delta Airlines.

Ingen av Norwegians 737 står per i dag på produksjonsbåndet, men ett fly står på utsiden av produksjonshallen og venter på å bli malt i selskapets farger før testflyvninger skal igangsettes.

Boeing håper å kunne øke produksjonen av sine 737 ved fabrikkene i Renton til 59 fly i måneden fra 2019, men her har flere leverandører satt seg noe på bakbeina og protestert på at dette er for  høy produksjon og for kort leveransetid.

Her kan du se vår video fra besøkte i fabrikken i dag:

Boeing 737 Renton Seattle from HANGAR.NO on Vimeo.

Advertisement

Seattle-bloggen

VIDEO: Bjørn Kjos om 787-9 – kan fly til Hawaii fra Oslo

Publisert

| Dato:

Bjørn Kjos forteller i denne videoen fra Hangar.no hvorfor selskapet valgte å gå for Boeing 787-9, og hvilke muligheter den nye Dreamlineren åpner opp for selskapet.

 

Les mer

Mest lest