Connect with us

Danmark

Blue Air åpner rute til København

Publisert

| Dato:

Det rumenske flyselskapet Blue Air åpner neste år sin første rute til København Kastrup.

Med Boeing 737-400 og med plass til 162 passasjerer skal selskapet fly tre dager i uken til den danske hovedstaden fra Bucuresti. Fra 2. juni 2017 blir det flyvninger på mandager, onsdager og fredager.

Blue Air er ett av Romanias største flyselskap og har 12 år på vingene bak seg. I 2015 fraktet selskapet 2 millioner passasjerer i Europa. I 2016 er tallet ventet å stige til tre millioner.

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest