Bodø Lufthavn var stedet for en historisk hendelse i dag, når den første Starfighteren på 33 år tok av fra flyplassens rullebane. Dermed er 13 års dugnadsinnsats kronet med en fantastisk opptreden, unnagjort ved hjelp av stjernepilot Eskil Amdal.

Da flytypen ankom Bodø for 40 år siden. Foto: Forsvaret

Da flytypen ankom Bodø for 40 år siden. Foto: Forsvaret

F-104, The Widowmaker, kunne atter en gang legge sitt helt spesielle drønn over Bodø da den i ettermiddag tok av i strålende ettermiddagssol. En bedre ramme rundt den første avgangen kunne flyet neppe ha fått.

Amdal som er en av Norges beste testpiloter hadde ikke fløyet Starfighteren før, men hadde trent seg på bakken og var svært spent før avgangen onsdag ettermiddag.

NRK SENDTE DIREKTE – SE SENDINGEN HER!

-Jeg har alltid drømt om å kunne fly en F-104, og hadde aldri trodd drømmen skulle gå i oppfyllelse, forteller han til NRK på den store dagen.

Det var nesten helt stille i forsamlingen som hadde tatt turen for å oppleve F-104 i luften. Nærmest en andakt aktig stemning da Amdal slapp bremser og lot flyet gjøre sin jobb. Arbeidet dugnadsgjengen har lagt bak seg er unik i historisk skala og nå er det flystevner og flyshow over hele Europa som melder sin interesse for å kunne få flyet med i sitt program for 2017.

STØTT STARFIGHTER.NO!
Video av avgangen: (Video/Foto: Starfighter.no)