Et Boeing 737-300 fly fra selskapet Trigana Air Service havarerte under landing på Wamena-flyplassen i Indonesia tirsdag.

Fraktflyet skal ha kommet fra Jayapura og hadde kun to piloter ombord, ingen passasjerer. I følge lokale medier skal flyets hjul under vingene ha kollapset under landing.

En video som er lagt ut på Youtube viser at flyet har truffet rullebanen med begge motorene, mens nesehjulet fortsatt er inntak.

Ingen av de to pilotene skal ha kommet til skade under hendelsen.

BBC melder at flyet har fått store skader og flyplassen har måtte holde stengt i mange timer etter hendelsen.

Hva som er årsaken til at understellet på flyet kollapset er ikke klart, medier i Indonesia skriver at flyet skal ha truffet rullebanen svært hardt og at det i denne forbindelsen første til at understellet knakk.

Flyet av typen Boeing 737-347 (PK-YSY) ble bygget i 1986 og levert til Western Airlines som nytt. Fra 1987 fløy det i tjeneste hos Delta Airlines før det ble konvertert til et fraktfly i 2008.

Trigana Air Service har nylig overtatt flyet fra ett annet selskap.

Frakten på denne flyvningen skal ha bestått av 50 tønner med olje til en vekt på 8500 kilo og 27 tønner med diesel som veide 5130 kilo til sammen. Flyet skal også i følge Aviation Safety.net ha hatt med seg 750 kilo sukker og 40 kilo med ris.

Kart: Google Map

Kart: Google Map / Foto: Indonesia ATC Wamena