Connect with us

Internasjonalt

Boeing feirer 100 år med unik oppstilling av fly

Publisert

| Dato:

Flyprodusenten feirer i dag sitt ett hundreår og i den forbindelse har produsenten gjort stas på ni av flytypene som er produsert gjennom de siste hundre årene.

Fra Boeing 707 til Boeing 787 har flytypene blitt vist fram på rekke og rad under en feiring på Boeing Field i Seattle.

Det er flytypene i 7-serien som har fått æren av å bli vist fram for de ansatte og for invitert presse.

Alle foto: Boeing

alaska_737_900er_960x600

mof_727_400_960x600

omega_707_960x600

SevenSeries-HR-2-960x600

SevenSeries-HR-3-960x600

SevenSeries-HR-4-960x600

SevenSeries-HR-6-960x600

SevenSeries-HR-7-960x600

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest